Een stukje geschiedenis

Onze eerste manege in Zoetermeer was de Zoetermeerse Manege Zilverster, vanaf 1985 tot 2016 was dit een begrip in Zoetermeer. Uiteindelijk is de manege verkocht en staan er nu prachtige huizen op het terrein van de voormalige manege, wat nu Erf Zilverster heet. De naam leeft voort.

In 2000 zijn we gestart met de bouw van de Balijmanege op het voormalig terrein van de Floriade. De eerste paal werd geslagen op 1 februari 2000. In april 2000 werd het geraamte van de manege al zichtbaar. En uiteindelijk werd de eerste les gegeven op 25 september 2000.

De eigenaren

De eigenaren van de Balijmanege zijn Ed & Ietje van Delden. Ed werkt al vanaf jongs af aan met paarden. Hij kreeg les van Jan Terranea, een instructeur van het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne, hét opleidingscentrum voor de paardensport in Nederland. Al snel bleek dat Ed over een gave beschikte waar de paarden die hij bereed ontzettend goed op reageerden. Ed heeft vele prijzen op zijn naam staan en heeft veel wedstrijden gereden in het verleden. In onderstaande documentaire vertelt hij over zijn passie voor paarden.

Scroll naar boven